The Juke Joints vanavond in DJS in Dordrecht

the juke jointsVanavond speelt in Jazzpodium DJS de Zeeuwse bluesband The Juke Joints. In 2012 werd deze band uitgeroepen tot de beste Nederlandse bluesband; een meer dan rechtvaardige beloning voor hun meeslepende carrière in de blues, die hen al meer dan dertig jaar door heel Europa voerde en naar de bakermat van the blues bracht: de USA. The Juke Joints zijn de Masters of Rock Rollin’ Blues. In oktober waren ze in de studio voor de opnames van hun nieuwste CD, de opvolger van het album ‘Going To Chicago’ uit 2010. Wellicht brengen ze als surprise deze avond al wat werk van dit naar verwachting in februari te verschijnen album op het Dordtse podium. Maar de Zeeuwse bluesrockers weten van elk optreden een heerlijk avondje te maken, of er nu net een nieuwe CD uit is of niet.

Na dertig jaar rock rollin’ blues, dertien albums en ontelbare optredens is hun reputatie stevig gevestigd. Niet alleen in Nederland en overzeese gebiedsdelen, maar in heel Europa en de Verenigde Staten weten zij indruk te maken met hun rock rollin’ blues.

Bezetting: Peter Kempe – lead vocals/drums/mandoline; Michel Staat – gitaar; Sonny Boy van der Broek – harmonica/vocals/accordeon; Derk Korpershoek – bas/vocals.