Kris Pohlmann’s nieuwe cd ‘Taylor Road’ verschijnt in januari 2015

PohlmannKris Het nieuwe album van Kris Pohlman, “Taylor Road” zal op 16 januari 2015 verschijnen op Black Penny Records. “Taylor Road” is zijn derde album en zijn eerste als soloartiest. Samen met zijn langjarige muzikale partner, producent en vriend Thomas Hannes besloot Kris een typisch 70er jaren rockalbum uitbrengen, waarbij hij zijn bluesstijl zoveel mogelijk naar de rock uitstrekt.

Een studioband, bestaande uit Dennis Bowens (bas) en Daniel Guthausen (drums, Ex-Henrik-Freischlader) werd gevormd en namen gedurende het afgelopen jaar elf songs op. “Taylor Road” ontstond gedeeltelijk uit oude demo’s, riffs en ideeën, die Kris opschreef tijdens de periode die hij als leider van de Kris Pohlmann Band vervulde. Deze songs en nieuw werk vormen samen het album dat Kris opnieuw motiveerde en inspireerde:

“Taylor Road, is the place where my musical journey began. When I was 15 years old my world centred around the music of Status Quo, ZZ Top, Free & Cream. It was rock music that first inspired me to start playing guitar. This album is my homage to that period of musical discovery. Straight up blues infused rock music. Heavy rhythms, guitar riffs and big solos.”