Voorlopig laatste Blues Night van Wilhelmina Blues Band op 11 december in Café Wilhelmina

Ad-van-Meurs Wilhelmina Blues BandDonderdag 11 december speelt de Wilhelmina Blues Band voorlopig voor het laatst in Café Wilhelmina. Het is de slotavond in een reeks van drie Blues Nights dit najaar in het muziekcafé aan het Wilhelminaplein. “Het wordt een laatste, maar stevige portie blues voor het kerstreces”, aldus WBB-boegbeeld Ad van Meurs. Zijn compaan en collega-boegbeeld Koos Cornelissen doet er nog een schepje bovenop: “We gaan er nog één keer lekker tegenaan knallen!” Voor € 5,- mag je deze avond binnen, als je er voor 21.00 u bent pak je de hele show mee.

De bandleden hadden van begin af aan al een uitstekende onderlinge klik, maar na een najaar repeteren en optreden is het gezelschap meer dan ooit een compact combo. Van Meurs: “Na de Blues Nights van de maanden hiervoor zijn we nog beter op elkaar ingespeeld geraakt.” De bezoekers kunnen zich daarom verheugen op een strak uitgevoerde bloemlezing uit het repertoire van de Wilhelmina Blues Band. Van Meurs: “We gaan doen wat we altijd doen, maar dan beter.”

De Blues Nights zijn een initiatief van de Eindhovense muzikale coryfeeën Ad van Meurs en Koos Cornelissen, boegbeelden van The Wilhelmina Blues Band. De band is voortgekomen uit de Vastenaovonden die Van Meurs al zes jaar organiseert in Café Wilhelmina. Cornelissen trad daarbij regelmatig op als gastmuzikant. De twee vonden elkaar in de blues en het plezier in het spelen van die muziek. Van Meurs en Cornelissen worden in The Wilhelmina Blues Band bijgestaan door Frank Strokap op bas, drummer Dylan van Meurs en Niek van de Klundert op toetsen en zang. De gerenommeerde geluidstechnicus Ankie Keultjes zorgt vanachter haar werkplek ook voor extra vocale inbreng. Gezamenlijk staan ze garant voor gevarieerde bluesmuziek, van puur akoestisch tot dampend en stampend elektrisch.