Dubbelconcert: Jesus Volt & the Blues Power band * Parijs

Na een grijze mistige rit over de snelweg en een uurtje manoeuvreren door Parijs was het een plezier om aan te komen in Le Bus Palladium. Mooi op tijd voor de soundcheck- van beide bands en een kort praatje met de 2 frontmannen. Het moest er eindelijk maar eens van komen, een dubbelconcert in thuishaven Parijs en ondanks de doordeweekse druilerige avond in de toch al volle decemberagenda mochten ze op een mooi publiek neerkijken. Het was een groot feest. Iedereen kende iedereen en de avond zag er veelbelovend uit!

parijs P1080286

Tijdens de voorbereidingen voor de soundcheck, waarbij El Tao op zijn gemak op de grond zat te stekkeren en Holy Bear zijn drumstel in elkaar schroefde, was er tijd voor een gesprekje met Lord Tracey . In de afgelopen periode hebben ze natuurlijk in de voorprogramma’ s gestaan van ZZ-top en de Royal Southern Brotherhood tijdens hun Franse tour en de heren zijn meer dan ooit klaar voor een vervolg. In mei zal er begonnen worden met de opnames van een nieuw album (wederom geproduceerd door Mark Opitz(AC/DC, INXS, KISS) en in april zullen ze gaan toeren in Duitsland. Hoewel de data en venues nog niet vaststaan is de kans groot dat ze dan eindelijk ook weer naar Nederland zullen komen.

Tijdens het gesprek met Hervé Joachim van de Blues Power Band vertelt hij me over hun lang lopende avontuur. Deze band bestaat nu 20 jaar, waarvan 10 jaar professioneel en met dezelfde line-up. Oprichters Hervé en Pascal Guegan kijken met veel plezier terug op een mooi verleden met 7 cd’s en een dvd. De laatste cd ‘Invasion’ is meer rock, live uit de Sunstudios in Memphis. Voor volgend jaar is er ook weer een album in de planning. Ze hebben getoerd in de U.S., China, Canada, diverse landen in Europa en uiteraard in Frankrijk. Dit jaar hadden ze hun eerste optreden in Nederland op Culemborg Blues. Door het late tijdstip en de plots vallende regen is dit optreden helaas niet door velen gezien. Ze komen echter graag terug voor meer..
’Just wanna have fun on any location, it’s all part of the adventure of BPB’.

De opening was aan de Blues Power Band. Deze vanavond 6-koppige band ging meteen fors van start met ‘Stand’ gevolgd door het snelle, heupwiegende ‘the Missing’. Deze band met Joachim als voorman zet een sterk optreden neer, waarbij het plezier en enthousiasme van de heren duidelijk zichtbaar is en als dan het monumentale ‘Tchoga Zanbil’ wordt ingezet geeft het publiek zich over, voor zover dit zichtbaar is bij de ingetogen Fransen. Bij het volgende nummer‘Below’ met een eenzame jankende bluesgitaar als intro van gaat dit soepel over in stampende powerblues waar de band zijn naam aan dankt. Als later ook ‘El Tao’ van Jesus Volt een nummer meespeelt en de 3 gitaristen een supershow wegzetten kan de avond werkelijk niet meer stuk! Hierna staat het catchy nummer ‘Shoot’ (Shootshoot don’t go) nog op de lijst en wordt afgesloten met ‘Somebody’. De band en het publiek zijn meer dan tevreden, het optreden van Jesus Volt moet nog beginnen… Tijdens de wissel op het podium komen de mannen het publiek in en worden er overal handen geschud, het is werkelijk een avond ‘onder vrienden’ met een supersfeer.

Dan is de beurt aan Jesus Volt!
De opening met ‘Give hate/get love’ is na een subtiele opening van Tao’s gitaar meteen de energieke aftrap van een dynamisch en indrukwekkend optreden! Deze mannen kennen het klappen van de zweep en hun muziek dendert de zaal in. De strakke drum van Holy Bear en pulserende bas van Julienass brengen het publiek in een staat van laaiend enthousiasme, terwijl El Tao het publiek met zijn afwisselende en virtuose gitaarspel verbaast en overdondert. Hier zie je een band die ervaring heeft door voor grote zalen te spelen, maar ook zichtbaar geniet van hun eigen stad en hun eigen trouwe publiek. Zanger Lord Tracey heeft nog meer allure gekregen als frontman en zijn soms lage basstem laat de snaren bij de dames in het publiek trillen. Er klinken voornamelijk nummers van hun laatste CD ‘Vaya con Dildo’, maar het publiek word ook al getrakteerd met nummers die op de nominatie staan voor de volgende CD.
Ook hier wordt de vriendschap tussen beide bands bekrachtigt door de zanger en flamboyante gitarist Regis Pappygratteux van de Blues Power band op het podium uit te nodigen om samen ‘John the revelator’ ten gehore te brengen voor een super-enthousiast publiek. Hoewel de muzikanten niet blij waren met het geluid en de fotografen mopperden op de lichtkwaliteit kunnen alle aanwezigen terugblikken op een geweldige avond. Ik hoop dan ook dat we in Nederland meer van deze beide bands gaan horen en zien!
Thanks to Yann Charles for your splendid foto’s!