John Frick Band – Urban Crossroads

FrickJohn UrbanCrossroads_cMet “Urban Crossroads” heeft de John Frick Band een prima tweede cd uitgebracht. De band bestaat naast naamgever John Frick (zang, gitaar) uit toetsenman Leo Birza, drummer Michel de Man en bassist Rob Nager, die ook nog een lekker stukje harmonica speelt. Op een aantal nummers doet Tom Moerenhout mee op saxofoon.

De twaalf songs zijn door Frick zelf geschreven en hij tekent samen met Peter Struijk ook voor de productie. Wat stijl betreft is het duidelijk dat de heren zich niet laten vastpinnen. We krijgen een variatie van uptempo songs, afgewisseld door slowblues, ballads met uitstapjes naar southern rock en jazz. Twaalf zeer fraaie songs met als positieve uitschieters “She’s So Fine”, waarin orgel en gitaar elkaar afwisselen, en de slowblues “Same Way Too”, die rustig begint en geleidelijk naar een hoogtepunt toe werkt.

‘Urban Crossroads’ is  een zeer fraai album, dat bewijst dat de John Frick Band een verrijking is voor de Nederlandse blueswereld. (Blueshine Records) (7,5/10)