Laurence Jones en Mike Morgan op 6e editie Scheldeblues in Vlissingen

scheldebluesOp zaterdag 31 januari vindt de 6e editie van Scheldeblues plaats in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Wederom is weer een gevarieerd internationaal programma en kunnen bezoekers genieten van diverse stijlen o.a. bluesrock, folkblues, texasblues en rockabilly.

De avond wordt geopend door de Zeeuwse blues en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk speelt de band akoestische blues- en folknummers met invloeden uit bluegrass en tex-mex muziek. Kenmerkend is de enorme drive. De band zal worden bijgestaan door enkele gasten waaronder ‘The Boogieman’ Jan van den Berg. Vervolgens staat de Britse bluesrockgitarist Laurence Jones op het programma. De 22 jarige Brit Laurence Jones is inmiddels een grote naam aan het opbouwen in de blueswereld. Naast zijn thuisland is hij hard op weg om de rest van Europa te veroveren. Het begon met zijn debuutalbum ‘Thunder In The Sky’. Zijn carrière gaat pijlsnel omhoog sinds hij bij het bekende label RUF Records getekend heeft. Jones was samen met Albert Castiglia en Christina Sjkolberg het gezicht van de RUF Blues Caravan 2014. Zijn twee album ‘Temptation’ werd opgenomen in de legendarische Dockside Studio in Louisiana waar o.a. BB King en Derek Trucks opnamen. Op het door Mike Zito geproduceerde album spelen o.a. Walter Trout, Ayensley Lister, Yonrico Scott en Charlie Wooton mee. Walter Trout nodigde de Laurence Jones Band uit om zijn voorprogramma’s te verzorgen tijdens de 2013 UK Tour. In 2014 krijgt Laurence Jones de award ‘Young Artis of the Year’ uitgereikt door British Blues Awards. Duidelijk hoorbaar bij deze bluesrocker zijn invloeden van Walter Trout, Eric Clapton, Gary Moore, Rory Gallagher en Albert Collins.

Afsluiter van de avond is de Texaanse bluesgigant Mike Morgan. Zanger/gitarist Mike Morgan komt uit Dallas en raakte in eerste instantie geïnspireerd door Otis Redding en Wilson Pickett. Later door ZZ Top, Stevie Ray Vaughan’s debuutalbum ‘Texas Flood’, T-Bone Walker, Magic Sam en Anson Funderburgh. Eind jaren ’80 begon Mike Morgan een eigen blues rock band The Crawl. Ze speelden veel in het clubcircuit van Dallas en werden al snel een van de beste bluesbands in Texas genoemd. Mike Morgan nam diverse albums op en speelde op vele festivals. Kenmerkend in zijn muziek zijn de befaamde ‘texas shuffle’ en veel swing. Naast muziek heeft Mike Morgan een andere passie, namelijk motoren. De opvallende oogklep heeft hij te danken aan een raceongeluk. Het touren en zijn drukke baan in de motorbusiness viel niet makkelijk te combineren. Sinds 2006 is Morgan niet veel in Europa geweest. Speciaal voor Scheldeblues werd er een korte tour in Nederland en België gepland. Menig bluesliefhebber zal blij zijn deze Texaanse bluesgigant weer aan het werk te zien! Mike Morgan zal worden bijgestaan door de Nederlandse bluesband Little Steve & The Big Beat. Tijdens de pauzes kan met genieten van een lekkere jaren ’50 sfeer met het uit Antwerpen afkomstige trio ’56 Slapback . Deze band speelt roots, rockabilly en rock’n’roll muziek. Inmiddels hebben ze vele café’s, festivals en oldtimertreffens plat gespeeld. Ze brengen nummers van o.a. Eddie Cochran, Gene Vincent, Elvis, Johnny Cash, Stray Cats, The Cramps, The Seatsniffers en JD McPherson. Kortom, party time!