Deep & the Dudes naar de Gouden Leeuw te Nispen

Deep & the DudesOp zaterdag 24 januari a.s. treedt de viermans formatie Deep & the Dudes op in café de Gouden Leeuw te Nispen. Deep & the Dudes ziet het levenslicht in oktober 2010 en komt voort uit de succesvolle formatie The BluesCrowns. De band speelt een kolkende mix van ritmische garage Blues, Swing, Chicago Blues en 60-er jaren Rhythm & Blues in combinatie met moderne stijlen. Het repertoire van het viertal bestaat uit obscure originals en eigen composities. Deep & the Dudes duikt in het rijke muzikale erfgoed van Bluescomponisten van weleer zoals Bart Davenport, Paul Gayten, Earl King en Wynonie Harris. Muzikaal is de formatie eigenlijk niet in een hokje te plaatsen, hun muziek is met name ‘kleurrijk’ en ‘prikkelend’.

Alle muzikanten van Deep & the Dudes kunnen terugblikken op een rijk Bluesverleden. Zanger, saxofonist- en mondharmonicaspeler Daan Prevoo was een van de drijvende krachten achter de populaire bands D-Train, Doctor Rhythm en The BluesCrowns. Hij toerde met zowel Engelse als Amerikaanse Bluesartiesten zoals Blues ’n Trouble en Lynwood Slim.

Gitarist Paul Voestermans begon zijn loopbaan bij de legendarische Limburgse Michigan Red Bluesband. Een van de eerste Nederlandse Bluesbands met een Amerikaanse frontman. Paul speelde daarnaast o.a. in Red Wagon, Are & Be en Big Swing Thing, en staat bekend als een snarenatleet die een breed gitaarspectrum beheerst , hetgeen in zijn aanstekelijke solo’s is te horen.

Bassist Arno Vervest kan terugblikken op een behoorlijke staat van dienst bij onder meer The Kingsnakes, The Generators en The BluesCrowns. Drummer Sjaak Korsten (o.a. Beau Boots) is een typische Bluesdrummer die vooral op originele wijze de nummers ritmisch authentiek laat. Met zijn credo ‘less is more’ legt hij samen met bassist Arno Vervest een solide ritmische basis.

Deep & the Dudes beheersen het volledige Bluesidioom. Zonder twijfel een overtuigende band die garant staat voor een aanstekelijke portie Blues.