Aanstaande zaterdag Culemborg Blues Night

rusty apollo 2Zaterdag 24 januari 2015 vindt voor de 10e keer de Culemborg Blues Night plaats. Er is gekozen voor een bijzonder gevarieerd programma. Een stukje achtergrond, klassieke blues en blues met een randje rock en een vleugje soul: Leo Blokhuis, Rusty Apollo en Zippy Leaps.

Leo Blokhuis is bekend als de popprofessor uit de tv-programma’s ‘Top 2000 a Gogo’ en het veelgeprezen programma ‘De Wereld Draait Door’. Tevens is hij maker van het radioprogramma ‘For the Record’ wat hij samen met Mart Smeets presenteerde en schreef hij muzikale bestsellers zoals ‘Grijsgedraaid’ en ‘Plaatjesboek’. Voor de 10e Culemborg Blues Night ligt de focus uiteraard op de Blues. Anekdotes, weetjes, mooie verhalen, uiteraard voorzien van de bijbehorende muziek.

Rusty Apollo is een opzienbarende nieuwe band waarmee het erfgoed van Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Taj Mahal en andere helden weer tot leven wordt gebracht en bestaat uit Michiel van Leeuwen, Rogier van der Ploeg, Mike Meijer, Onno Voorhoeve en last but not least bluesharp-legende Kim Snelten. Hij is als lid van Drippin’ Honey door de Dutch Blues Foundation twee keer genomineerd als beste harmonicaspeler van Nederland.

Zippy Leaps is een band geformeerd rondom zangeres Anna Hoekstra die helaas een periode verstek moet laten gaan en tijdelijk de microfoon heeft overgedragen aan Klaske Bos . Klaske-Bos ( foto website Zippy Leaps)

Samen met gitarist Brend Bakker, drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes vormen ze een rauwe en strakke band met muziekinvloeden van onder andere Jimi Hendrix, SRV, Ida Cox, Etta James en Janis Joplin. Met eigen werk, covers en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid;  Blues; Rhythm and Blues; Blues met een randje rock, een vleugje soul of funk.

De 10e Culemborg Blues Night vindt plaats op zaterdag 24 januari 2015 in partycentrum De Lantaarn te Culemborg. Zaal open om 19.30 uur. Leo Blokhuis start om 20.00 uur en dan gaan de deuren dicht. (het is niet mogelijk om tijdens het optreden van Leo Blokhuis de zaal te betreden). Om 21.30 uur gaan de deuren weer open.