BluesClub XXL presenteert Sax Gordon and the Jimmy Reiter Band

Geen andere performer in de scène van vandaag brengt de grote traditie van de Amerikaanse R&B Sax tot leven als Sax Gordon Beadle doet.

SAX G IMGP0120         gordon
Na een vroege start in bands in Californië USA begon Beadle te werken met Bay-Area Blues gigant Johnny Heartsman. 
Door op te treden met Luther ‘Guitar Junior’ Johnson, bracht dit hem op het internationale toneel en bleef Beadle  zijn kenmerkende hard blowing, honkende stijl verder ontwikkelen en werd er uitgebreid getoerd met o.a. Matt ‘Guitar’ Murphy, Roomful of Blues, Junior Watson, John Hammond en  de Duke Robillard Band.

Met het vermogen om de stijl en het gevoel van vroege R&B sax meesters op te roepen, leidde dit tot zijn huidige status als solist op de albums van legendes zoals Champion Jack Dupree, Jimmy McGriff, Charles Brown, Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold, en Rosco Gordon.

Na het uitbrengen van zijn eerste cd Have Horn Will Travel begon Gordon zijn eigen bands en verscheen ook als special gast in de vele tours over de gehele wereld.
Nog drie cd’s volgden – You Knock Me Out, Live at the Sax Blast en Showtime!  Ook won Beadle de ‘Trophees France Blues’ in 1998 en 2005 en werd  hij regelmatig voor de ‘W.C. Handy Blues Award’ en  ‘Blues Foundation Blues Award nominaties’  genomineerd.

Het spektakel is compleet nu hij door Europa tourt met  the Jimmy Reiter band. Ze zijn op zondag 1 februari te zien en te horen bij BluesClub XXL te Wageningen in hun nieuwe onderkomen in Café Loburg, Molenstraat 6 in Wageningen

http://www.saxgordon.com

SAX G IMGP0074