Bas Paardekooper & the Blew Crue – Songs From Room 111

PaardekooperBas SongsFromRoom111_c

Met “Songs From Room 111” heeft de Nederlandse bluesrockformatie Bas Paardekooper & the Blew Crue een meer dan uitstekend derde album uitgebracht. Nadat ik ook nog even de eerdere cd’s van de band heb beluisterd is een duidelijke groei vast te stellen. De band bestaat naast zanger, gitarist en naamgever Bas Paardekooper uit organist Wouter Hoek, Roel van Leeuwen (drums) en André de Bruijn (bas).

Stevige bluesrock is de rode lijn op het hele album, zoals meteen duidelijk wordt met de openingssong “Songs From Room 111” en een song als “Lose The Blues”. Maar de heren kunnen nog meer en uitstapjes naar songs met een jazzy feeling als “Angel Walk With Me” en een ballad als “Why A Man Needs A Woman” laten dat duidelijk horen.

Dit is een geweldig bluesalbum en het toont eens te meer aan dat Bas en zijn band tot de top horen van de Nederlandse bluesrockwereld. (8/10) (eigen beheer)