The Nimmo Brothers (Groene Engel, 23-01-2015)

P1100010Eindelijk was het dan zover om de Nimmo Brothers weer eens te gaan zien, wat een genot! De laatste jaren kennen velen Alan Nimmo van zijn energieke optredens met KingKing, anderen kennen Stevie van zijn solo- optredens of gigs met het Stevie Nimmo Trio, maar als deze 2 ‘broertjes’ samen het podium bestijgen komt er een energie op het publiek af die zelfs ‘ongelovigen’ op de dansschoenen krijgt! Wat een enorm plezier om de heren na jaren weer samen een volledige show te zien geven!

De extroverte Alan zoekt constant het contact met het publiek op, daarbij soms balancerend op de rand van het podium terwijl Stevie vaak dichter bij de microfoon en zichzelf lijkt te blijven. Toch vergeet hij niet om zich ook zeker op het publiek en de band te richten. Alle respect ook voor de beide andere rasmuzikanten, de onverstoorbare bluesaward winnaar Wayne Proctor op drums en ‘the man in the middle’ Mat Beable die op de bas die beide broers strak en gedisciplineerd begeleiden.

Het publiek was meer dan regionaal aangetreden bij het optreden van deze 2 blues-rock-giganten in de Groene Engel te Oss. Zelf de voorspelde ijzel hield de fans niet thuis, en met reden want van de eerste tot de laatste seconde was het een optreden om nooit te vergeten. Van imponerend ruig tot fijntjes en subtiel, waarop het publiek van uitgelaten tot oorverdovend stil reageerde, was deze avond vanaf het begin tot het einde een feestje!

Ik denk dat ik voor velen spreek als ik de Nimmo Brothers feliciteer met, en dank voor de afgelopen 20 jaar. Deze band maakt vele mensen blij en gelukkig met hun uitmuntende muziek, enerverende live- performance en hun positieve enthousiasme. Ik hoop de heren dan ook snel weer terug te mogen zien.

Foto’s (c) Patrick Roos