17e Editie De Koninck Bluesfestival heeft mooie namen

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari 2015 wordt voor de zeventiende keer het “De Koninck Bluesfestival Delft” georganiseerd. Dit grootste indoor bluesfestival van Nederland heeft behalve een groot aantal optredens ook de succesvolle mondharmonica-workshop en andere specials op het affiche. Zoals elk jaar is de toegang voor het festival gratis.

Bij ruim 30 horecagelegenheden in de binnenstad van Delft zullen meer dan 50 optredens van de beste bluesartiesten uit binnen- en buitenland plaatsvinden. Liefhebbers kunnen zich alvast opmaken voor een uitstekend programma.
Diverse stromingen zoals Chicago- en Texas-blues, bluesrock, zydeco, jump & jive, rock & roll en akoestische delta-blues zijn te horen tijdens het Delftse bluesweekend.

Dat blues voor alle leeftijden is, blijkt uit de programmering van de Livin’ Blues Xperience en de Guy Smeets Band. Eerstgenoemde band was reeds aktief in de jaren zestig en toert nog steeds in binnen- en buitenland, terwijl gitarist Guy Smeets op 16-jarige leeftijd met zijn debuut-cd aan het begin van zijn carrière staat.

03 - Ralph de JongZanger-gitarist Ralph de Jongh is behalve in Delft, ook uitgenodigd om deze maand op te treden tijdens de Internationale Blues Challenge in Memphis, USA. Hij werd in 2014 uitgekozen tot beste bluesakt van ons land.

Dat het De Koninck Bluefestival door bluesmuzikanten serieus wordt genomen, blijkt uit het feit dat zowel de belgische bluesrock band The Blues Bones als de jump & jive band 44 Shakedown hun nieuwe cd zullen presenteren in Delft.
Ook andere bekende namen uit de bluesscene, zoals oa. Sugar Boy & The Sinners, The Veldman Brothers, Little Boogie Boy, Arthur Ebeling, Little Steve & the Big Beat, Ruben Hoeke, Dave Chavez Band, The Zoomatics, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Dynamite Blues Band, Blood, Sweat & Kiers en Fat Harry &the Fuzzy Licks zullen optredens in Delft verzorgen.

Voor de echte bluesliefhebber is het “De Koninck Bluesfestival” in Delft al jaren een niet te missen evenement.

Foto (c) Rob Sneltjes, archief BluesZine.nl