Diana Jones & Daniel Meade naar het Cultuurhuis Heerlen.

Diana JonesOp dinsdag 10 februari komen Diana Jones & Daniel Meade (USA/Sco) naar het Cultuurhuis Heerlen. Deze intense singer-songwriter schreef de prachtigste donkere liedjes die hun oorsprong lijken te hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murderballads tot plattelandse romantiek, Diana Jones weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murderbalad If I had A Gun bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en niemand minder dan Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkerslied Henry Russell’s Last Words recent op. In het Cultuurhuis speelt Diana Jones naast deze juweeltjes ook werk van haar nieuwe album “Museum of Appalachia Recordings”. Daniel MeadeDiana Jones brengt als begeleider Daniel Meade mee die een inleidend voorprogramma doet en enkele van zijn eigen songs tijdens de show zal spelen. Meade is een singer-songwriter die van vele markten thuis is of het nu folk, country, hillbilly of bluegrass is, deze multi-instrumentalist kan het allemaal. Afgelopen jaar nam hij zijn nieuwe album “Keep Right Away” op in Nashville met niemand minder dan Old Crow Medicine Show en Diana Jones met wie hij op dit album een duet doet.