De Koninck Bluesfestival Delft 2015 met veel aandacht voor de saxofoon

xIMGP7871

(Wouter Kiers speelt vrijdag en zaterdag met Blood, Sweat & Kiers)

Voor de echte bluesliefhebber is het “De Koninck Bluesfestival” in Delft al jaren een niet te missen evenement.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari 2015 vindt in Delft het grootste indoor bluesfestival van Nederland plaats. In 31 lokaties zal een record aantal van 60 geplande concerten plaatsvinden. Diverse stromingen zoals Chicago- en Texas-blues, bluesrock, rhythm & blues, zydeco, jump & jive, rock & roll, soul en akoestische delta-blues staan geprogrammeerd tijdens het Delftse bluesweekend. Zoals elk jaar is de toegang voor het De Koninck Bluesfestival gratis.

Liefhebbers kunnen zich alvast opmaken voor een uitstekend programma met dit jaar de saxofoon als rode draad. Tenor- en bariton sax vervullen een hoofdrol bij oa. Livin’ Blues Xperience, Blood Sweat & Kiers, Deep & The Dudes, Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Blues ‘n’ Stuff, 44 Shakedown, Fat Harry & the Fuzzy Licks, La Blusa, Bought & Sould, Trouble No More, Walter & Friends en Little Steve & the Big Beat.   tom varik 2014 b

( Tom Moerenhout speelt vrijdag met Blues ’n Stuff, foto © Ron van Varik )

Bij de komende editie van het De Koninck Bluefestival presenteren een aantal groepen bovendien hun nieuwste cd. De populaire belgische bluesrock band The Blues Bones doen dat in café De Tobbe, de jump & jive band 44 Shakedown in café-restaurant De V en de 16-jarige gitarist Guy Smeets presenteert zijn debuut-cd in grandcafé De Waag.

Behalve de 60 geplande optredens heeft het festival dit jaar met een filmvoorstelling in Filmhuis Lumen, harmonica-workshop in hotel Delft Centre en een bluesquiz in het Proeflokaal drie interessante specials.

Met naar verwachting 25.000 bezoekers is het ‘De Koninck Bluesfestival’ al jarenlang het grootste indoor bluesfestival van Nederland.

Het volledig programmaoverzicht is te vinden via www.delftblues.nl   en daar kan iedereen terecht voor het laatste nieuws. Ook zijn via de site en de programmafolder een aantal hotel- en restaurantarrangementen te vinden die het verblijf tijdens het bluesfestival in de prachtige historische binnenstad nog aangenamer en voordeliger maken.