Programma Roof Full Of Blues in Leerdam bekend

Op zaterdagavond 21 maart vindt vanaf 20.00 uur bij Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9 A te Leerdam, de tweede editie plaats van het Roof Full Of Bluesfestival.

Eerder meldde de organisatie met trots de programmering van Barrelhouse met als blikvangers zangeres Tineke Schoemaker, pianist Han van Dam en de broers Guus en Johnny LaPorte op duelerende gitaren. Als afsluiter staat de wervelende Soulmachine op het podium. Deze 9-koppige soulband neemt als speciale gasten de zangers Ben Sims (USA) en Johnson Gabriel (UK) mee naar Leerdam.

DoghouseSamHisMagnatones-promofoto2Met de toevoeging van de band Doghouse Sam & His Magnatones heeft het festival er een extra headliner bij. Doghouse Sam werd afgelopen jaar nl. gekozen tot beste bluesact tijdens de Belgische Blues Challenge. Met een bijzondere podiumact heeft de band inmiddels optredens verzorgd tijdens festivals in heel Europa. In Leerdam presenteert de band hun nieuwste cd “Knock Knock“.

Voor liefhebbers van (semi)akoestische blues staat Little Louis geprogrammeerd. Eigen composities wisselt deze zanger-gitarist in hoog tempo af met oude folksongs en gepassioneerde vertolkingen van bluesnummers van o.a. John Lee Hooker en Son House. Met zijn ongekende energie, indrukwekkende stem en gitaartechniek weet hij elk publiek met zijn verrassende en energieke performance tot in de vezels te raken.

Liefhebbers van piano-blues kunnen uitkijken naar de band Scotch, No Soda ! Frontman Ilias Scotch is een van de meest getalenteerde zanger-pianisten van het moment. Zijn band brengt een interessante mix van eigen nummers en eigenwijze interpretaties. Blues, boogiewoogie, rock ‘n’ roll & party music is wat ze beloven en dat is ook exact wat ze brengen.

Met deze gerenommeerde en gevarieerde bluesacts kan Leerdam zich opmaken voor een mooie festival.