Belle of Louisville naar Roots in ’t Groen

Belle of LouisvilleOp de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi- en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ‘n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door verschillende muziekstromingen spoelden deze geluiden uiteindelijk aan tegen de voeten van het duo Mitch Rivers en Tess Vanderzwet.

“Een EP die je uren achtereen kunt draaien en die je meevoert naar de Amerikaanse muziek van begin van de vorige eeuw en tegelijkertijd verrassend modern klinkt,” aldus Jan Marius Franzen, eerder deze week op BluesZine over de ep van Belle of Louisville.

Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind, vertolkt het duo hun door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis geïnspireerde Americana. Enkel weken terug stonden ze in een uitverkochte kleine zaal van de Effenaar. Op 4 maart zijn ze in een intieme setting te zien in ’t Groen Koffiehuis in Geldrop.