Joost de Lange/Blues Experience naar Nispen

Joost de Lange

Zaterdag 7 maart a.s. treedt de viermans formatie Joost de Lange Rock / Blues Experience op in café de Gouden Leeuw te Nispen. Joost de Lange begon op 11-jarige leeftijd met gitaarspelen, kocht 3 jaar later zijn eerste elektrische gitaar en is sindsdien niet meer te stoppen. Een aantal jaren daarna verbleef hij een tijd in het Amerikaanse Idaho, waar hij onder andere in de band Deep Fog Apple speelde. Na terugkeer naar Nederland speelde hij zeer verdienstelijk in de Zeeuwse rockband Yes You Did, goed voor 5 albums en het winnen van een Zeeuwse Popprijs.

Na een muziekstudie aan de Jazz Studio te Antwerpen en vele jaren podiumervaring, heeft hij sinds 2010 de juiste muzikanten om zich heen gevonden voor zijn eigen band Joost de Lange Rock/Blues Experience. Het viertal heeft genoeg ervaring en bovendien een indrukwekkende muzikale mix om een stevige show neer te zetten met veel eigen werk, maar ook met nummers van Jimi Hendrix, Joe Satriani, Thin Lizzy, Stevie Ray Vaughan of Walter Trout. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

Heerlijke stevige Rock en Blues met gierende gitaarsolo’s, vette bas-riffs en knallende drumsolo’s. De Rock/Blues Experience straalt kracht, energie en enthousiasme uit. Geen kapsones, maar ‘working mans’ Blues die er zijn mag.

Joost de Lange is bepaald geen stilzitter. De band is met ‘Magic Crow’ (medio 2014) al aan haar vierde cd toe. Het album bevat tien songs die allemaal zijn geschreven door Joost de Lange. Hun debuut cd ‘Outlaw’ verscheen in 2010′, één jaar later gevolgd door ‘Change It’. In 2013 verscheen ‘Crazy Times’ dat veel succes kende en lovende recensies kreeg. Het gevolg was een hele reeks optredens. Joost de Lange Rock/Blues Experience heeft dan ook al een serieuze live reputatie opgebouwd in Nederland en Vlaanderen.

Nispen Blues stelt haar podium graag ter beschikking om deze reputatie verder uit te bouwen.