Tiny Legs Tim – Stepping Up

TimTinyLegs SteppingUp_c

Ik moet eerlijk zijn. Zijn naam had ik al wel eens gehoord, maar zijn muziek was nog onbekend voor me. Groot was mijn verrassing dan ook dat achter Tiny Legs Tim de Belgische bluesman Tim de Graeve schuilgaat. Tiny Legs slaat op zijn magere figuur en benen, een restant van een slopende ziekte waar hij zich gelukkig uit heeft weten te vechten.

Met “Stepping Up” is het derde album van deze man verschenen en dit katapulteert hem meteen naar de top van de bluesscene van de lage landen. De tien zelfgeschreven songs zijjn ware pareltjes, waarop Tim zich laat begeleiden door zijn maten Frederik Vanden Berghe (drums), René Stock (bas) en Steven Troch (harmonica). Stuk voor stuk mannen die hun sporen al hebben verdiend. Het is voor mij moeilijk om te kiezen welk van de songs nu beter zijn dan de rest. Ik stel voor dat ieder zelf maar moet luisteren.

Deze Belgische bluesman is voor mij een ware ontdekking en het maakt duidelijk dat we nog niet hoeven te wanhopen. Er wordt nog steeds blues van hoge klasse gemaakt en Tiny Legs Tim is daar het bewijs van. (8/10) (Sing My Title)