Vijf nieuwe namen Rhythm & Blues Night bekend

Mavis Staples
Mavis Staples

Op zaterdag 2 mei staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort tijdens de Rhythm & Blues Night. Er zijn al diverse bands en artiesten bevestigd en nu zijn er weer vijf nieuwe namen bekend!

Mavis Staples
Al zes decennia lang is soul- en gospelzangeres Mavis Staples een rots in de branding van American music. De Grammy Award winnares bracht al in 1969 haar titelloze debuutalbum uit en werd bekend met nummers als ‘I’ll Take You There’, ‘Respect Yourself’ en ‘Lets Do It Again’. Ook is ze opgenomen in de rock and roll Hall Of Fame. De laatste jaren maakte ze twee albums met producer Jeff Tweedy (Wilco).

King of The World
In 2013 maakte King of The World haar Groningse livedebuut tijdens de Rhythm & Blues Night en dit jaar komen ze terug naar De Oosterpoort. De band bestaande uit Erwin Java (gitaar), Fokke de Jong (drums/vocals), Govert van der Kolm (Hammond/vocals) en Ruud Weber (vocals/basgitaar) debuteerde met het album ‘Can’t Go Home’ (ook uit 2013). Muzikaal en live zijn de heren alleen maar gegroeid sinds hun debuut, dus dat belooft wat.

Chuck Prophet
Singer-songwriter en gitarist Chuck Prophet werd bekend met de band Green on Red. Deze band wordt gezien als een van de grondleggers van het zogenaamde alternatieve countryrock genre. In 1990 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘Brother Aldo’ uit. Met ‘No Other Love’ (2002), met daarop de single ‘Summertime Thing’, brak hij echt door als soloartiest. Zijn meest recente album ‘Night Surfer’ verscheen vorig jaar.

Greg Trooper
Greg Trooper werd geïnspireerd door o.a. Otis Redding, Bob Dylan en Hank Williams en al deze stijlen hoor je terug in zijn repertoire; soul, folk en country. In 1986 verscheen zijn eerste plaat ‘’We Won’t Dance’. Dit album en de opvolger ‘Everywhere’ trokken meteen de aandacht van grote artiesten als Steve Earle en Emmylou Harris. Inmiddels loopt Trooper tegen de 60, maar zijn performance is nog even fris en krachtig als in zijn begindagen.

Daddy Long Legs
Een van de wildste en meest spannende roots- en bluesbands van de afgelopen jaren. De band is vernoemd naar haar frontman, Daddy Long Legs. De zanger en gitarist zingt met een grommende, soms bijna blaffende stem en zorgt daarmee voor het rauwe geluid van de band. Het debuutalbum ‘Evil Eye On You’ maakt meteen duidelijk waar de band voor staat; wilde, ongepolijste en echte blues.