27 maart “SNAKEPIT RHYTHM & ROOTS NIGHT”

het Kingsnakes Festival & het W2 Poppodium organiseren de allereerste ‘Snakepit Rhythm ‘n Roots night’ in Den Bosch, op deze avond zullen 3 bands aantreden, de tussendoortjes zullen worden gevuld door de locale bluesheld als Dj ‘Big Bo’.

De Bands:

T-99       t 99 cut (eigen foto)

4 jaar geleden wilden ze even rust hebben maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan!Dit voorjaar maken de heren een uitgebreide tour langs de mooiste clubs en festivals van Nederland. Voor hen die er nooit genoeg van kregen, zij die ze weer eens willen zien of degenen die te laat voor de bijl gingen. Ze kijken er met veel plezier naar uit en kunnen niet wachten om hun fans weer te zien. De optredens draaien voor een groot gedeelte om improvisatie, omdat ze zich de afgelopen jaren ieder apart ontwikkeld hebben. ‘Voor ons wordt het net zo spannend als voor het publiek’.

De band trad wereldwijd 600 keer op, deelde het podium met Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat, maakte een plaat met Dave Gonzales van The Paladins en wordt gezien als de grondlegger van de alternatieve rootsrock.  Binnenkort verschijnt ook het ‘Best Of’ album The Various Sounds Of T-99 http://www.t-99.com

 

RICHARD VAN BERGEN’S ROOTBAG    rootbag pic  foto © André Dieterman

Rootbag laat zich vooral laat inspireren door de zuidelijke staten van Amerika. Elementaire blues uit Mississippi, hartveroverende swamp-pop uit Louisiana en sexy grooves uit New Orleans. In hun uitgebreide en gevarieerd repertoire is de hartslag van deze zuidelijke staten goed voelbaar. Bekend en obscuur passeren de revue en stilzitten is geen optie. Deze band staat klaar om het publiek mee te krijgen en te verrassen. Met een splinternieuwe plaat staat Rootbag hoog in de lijsten van alle Roots /Blues charts van Europa en zijn regelmatig op Radio 6 te beluisteren.

www.rootbag.nl

 BIG RITCH AND THE BLACKSMITH COMPANY Deze band zoekt zijn heil in de 50’s & 60’s style Blues en spelen nummers van onder andere Freddie King en Little Charlie & the Nightcats. De uitmuntende harpsolo’s van Big Ritch, ondersteunt door de opzwepende ritmes van the Blacksmith Company staan garant voor een stampend en dampend publiek.  Stilstaan is geen optie, you got to move!

Ook zal er een expositie zijn van Andre Dieterman Photography: RAW AGAIN! Portraits in B/W. New portraits, new faces, new expo.  Al sinds z’n veertiende fotografeert André Dieterman de meest uiteenlopende persoonlijkheden. Zoekend naar hét moment en de allesbepalende gezichtsuitdrukking, weet hij in allerlei zompige duistere zaaltjes de ziel van vele artiesten en musici in gruizig zwart-wit vast te leggen. Dit resulteert o.a. in plaatsingen in diverse kranten, internet- en popmagazines in binnen- en buitenland. Na Utrecht is nu de Foyer van W2 Poppodium aan de beurt met een expositie van zijn zwart/wit-portretten. Compleet met alle rauwe randen en zachte kanten van hun karakters. De mens in zijn puurste vorm en eigen unieke uitstraling.

Zaal open 20.00 uur / Aanvang 20.30 uur.

Tickets € 10,- te bestellen via de website van W2 Poppodium. www.w2.nl

W2 Poppodium Boschveldweg 473 5211 VK ‘s-Hertogenbosch