Programma Blues & more rond de Pomp bekend

02 - Ralph de JongHet programma van het festival Blues & more rond de pomp op zaterdag 11 april is afgelopen zondag tijdens de pre-party in café Oortwijn in Heino bekend gemaakt.

Gospelkoor Shine uit Nijverdal opent het festival in de Nederlands Hervormde Kerk in het hartje van Heino. Na deze bijzondere aftrap is in alle cafés rond de pomp in Heino de hele avond live muziek te horen. Met een ticket kunnen bezoekers alle podia langs en genieten van blues, funk en soul.

Op het Theater Podium staat de Belgische band The Blues Bones. Verkozen tot publiekslieveling bij de Belgische Blues Challenge en niet zo gek want deze band speelt de blues met sterke gitaarsolo’s en hele fijne Hammond sounds.

In café de Baron staan de hard groeiende bluesrock bands Frantic Vermin en Texas Radio. Frantic Vermin meer in de rockabilly hoek en Texas Radio de ruigere blues rock. Buuffie’s Proeflokaal staat in het teken van soul en jazz met Arne & friends. Een swingende samenstelling van Arne van der Heijden met zijn muzikale vrienden.

Op een nog nader bekend te maken podium staat het thema de pure blues centraal, met de bijzondere Harp Mitch & The Bluescasters. Deze Duits / Nederlandse act heeft niet alleen muzikaal veel te bieden heeft maar zet ook een echte show neer. Vervolgens neemt Ralph de Jongh het stokje over. Een blues muzikant pur sang, waar de passie van af spat.

Voorverkoop is gestart bij de Smulbaai in Heino en Schulten Lederwaren in Raalte. Tickets zijn in de voorverkoop €8,00 en aan de avondkassa €10,00. Vriend worden van het festival kan ook. Voor maar €20,00 ontvangt een vriend een vrijkaart en twee consumptiemunten en ondersteunt natuurlijk het initiatief.

Foto’s (c) Rob Sneltjes, BluesZine.nl