Matt Schofield naar Nederland

Matt-schofield-3Matt Schofield neemt je mee op muzikale reis door de blueswereld. Samen met de opkomende blues artiest John F. Klaver als support zal hij begin april toeren in Nederland. Schofield rijgt met zijn releases al jaren de awards aaneen, zo won hij British Blues Award Guitarist Of The Year (2010/2011/2012), British Blues Award Album Of The Year (2010), en Mojo Magazine Blues Album Of The Year (2011). Die laatste won hij ook in 2009, maar dan als producer voor het album ‘Swagger’ van Ian Siegal. ‘Far As I Can See’ is het vijfde album van bluesgitarist Matt Schofield. Met dit album wilde Schofield meer klinken zoals hij ook tijdens liveoptredens klinkt. ‘Far As I Can See’ is dan ook opgenomen met dezelfde band waar hij eind 2013 mee heeft getourd.

Gitarist/zanger John F. Klaver mag zich de ‘coming man’ in het bluescircuit noemen. Om te beginnen in Nederland, waar hij met zijn begeleidingsband op gerenommeerde festivals als Moulin Blues, Big Rivers en Jazz in Juketown speelde en bovendien als support fungeerde voor Johnny Winter, Matt Schofield en Dana Fuchs. Maar inmiddels ook buiten onze landsgrenzen. Zo trad hij onder meer op tijdens de International Blues Challenge in Memphis, ook tijdens de Europese evenknie van dit festival in Berlijn en als hoofdact van het Blues and Jazz an der Buerg festival in Luxemburg. Volgens Matt Schofield is John F. Klaver “the most interesting guitarist out of Holland”. Als voorprogramma voor Matt Schofield kunnen wij deze avond van John in duo-bezetting gaan genieten.

April 02 Burgerweeshuis Ochten
April 03 P60 Amstelveen
April 04 Bolwerk Sneek
April 05 Roepaen Ottersum