Drie nieuwe namen voor de Rhythm & Blues Night bekend

Rhythm-Blues-NightOp zaterdag 2 mei vindt de Rhythm & Blues Night weer plaats in De Oosterpoort. Eerder werden er al dertien bands/artiesten bevestigd, waaronder Mavis Staples, Gov’t Mule en Robben Ford. Vandaag werd bekend dat de volgende drie acts aan het programma zijn toegevoegd:

JP Harris
JP Harris speelt de meest pure vorm van country muziek. Hij begon met liedjes spelen rondom de kampvuren van schaapherders. Vlak voordat hij dertig werd verscheen zijn debuutalbum ‘I’ll Keep Calling’. De doorleefde stem waarmee Harris zingt viel meteen op, ook gezien zijn relatief jonge leeftijd. Zijn meest recente plaat, ‘Home Is Where The Hurt Is’, verscheen vorig jaar. Dat Harris’ ster rijzende is wordt bevestigd door het gerenommeerde blad Rolling Stone, dat hem noemde als een van de “21 Must-See Country Acts of SXSW 2015”.

Guy Forsyth
De Amerikaanse bluesrock zanger en gitarist Guy Forsyth heeft een speciale band met Nederland. In 1994 speelde hij een verpletterende show in Hengelo en de liveopnames die daar gemaakt werden resulteerden in zijn debuutalbum: ´High Temperature´. In de jaren die volgden bracht hij nog acht albums uit en speelde hij ontelbare shows, waaronder voorprogramma’s voor artiesten als Ray Charles, Robert Cray en Lucinda Williams. Zijn meest recente album ‘The Pleaser’ werd overal enthousiast ontvangen.

Lefthand Freddy
Lefthand Freddy is al jaren één van de grote namen in het Nederlandse bluescircuit. De band rond gitarist en zanger Fred Reining (alias Lefthand Freddy) staat voor authentieke blues en Freddy wordt geprezen om zijn originele, creatieve gitaarspel. Ook in het buitenland (met name Duitsland en België) is Lefthand Freddy een graag geziene gast en de band speelde al op festivals als Gloucester Bluesfestival, Leverkusener Jazztage en Sziget Boedapest.