Frontman Manfred Mann’s Earth Band op Delirium Blues Festival

Dehard fans van Rory Gallagher kijken er nu al naar uit, zaterdag 4 april ’15 organiseert het Delirium Blues Festival eenmalig één special edition naar aanleiding van Rory Gallagher overleiden. Precies 20 jaar overleed de Ierse multi-instrumentalist Rory Gallagher (14/06/1995)’ en voor de gelegenheid van het eerbetoon werd de naam “Backt to Rory Gallagher” bedacht. Het wordt zeker geen coverfestival integendeel iedere band speelt naast zijn eigen reportare. twee songs van Rory weet organisator van het 22ste Delirium Blues Festival Dominiek Hemeryck ons te vertelen.

Mick RogersSharabang, het nieuwe album van Mick Rogers, ligt in de winkel. Goed nieuws in ons land: Maar er is nog beter nieuws voor de fans van Manfred Mann’s Earth Band! Op zaterdag 4 april 2015 komt de man exclusief spelen op het Delirium Blues Festival te Roeselare . En dit op aandringen van boezemvriend William Mead (frontman The Sharpees) die vroeg de gitarist van Manfred Mann’s Earth Band om ter nagedachtenis van het reeds 20 jaar heengaan van Rory Gallegher om als gastmuzikant op te treden op het “Back To Rory Gallerger Fest.” . De altijd beleefde Engelse zanger-gitarist stemde onmiddellijk in om een ode te brengen aan zijn overleden vriend.

Mick Rogers speelde het grootste gedeelte van zijn muzikale carrière bij Manfred Mann’s Earth Band. Het debuutalbum van deze progressieve rockgroep met bluesjazzinvloeden stamt uit 1972, waarna klassiekers als The Roaring Silence (1976) en Watch (1978) volgden.. De Britse levende legende heeft zijn internationale succes te danken aan zijn charisma, een ijzersterke live reputatie en natuurlijk een berg onsterfelijke hits, waaronder ‘Blinded by the Light’, ‘Davy’s on the road again’. Maar Rogers die zich momenteel bezig houd met zijn solo werk, blijft tot op de dag van vandaag een simpel en sober mens ook al won hij en zijn loopbaan tal van Awards. Naast Mick Rogers kondigt ook Brendan O’Neill de originele drummer van Rory Gallagher zijn komst naar Roeselare, aldus nog William Mead. Verder staan ook nog The Sean Webster Band faet. Carl Wyatt, The Tom Kilner Band, Aymeric Silvert, Blues Popers en de 11 jarige gitarist Meryn Bevelander.