Goedgeluimde Rob Tognoni in Café Wilhelmina * 22 maart 2015

Of het nu het weer was, de nieuwe samenstelling van de band, een mooie dame in het publiek of iets anders, Rob Tognoni was in een opperbeste stemming en speelde alsof zijn leven er van af hing. Het voorjaar zat in de lucht en de kokette danspasjes van deze in Duitsland woonachtige Tasmanische duivel beloven een mooie zomer!

Deze keer was hij vergezeld van twee jong ogende conservatorium- muzikanten, op drums Gerry Reynders uit Belgie en op de bas Slawek Semeniuk uit Polen. Deze 2 heren stonden hun mannetje en ondersteunden de ‘maestro’ waar nodig, zonder hem te overtroeven. Tijdens de solo’s van beiden lieten ze echter horen dat inderdaad van goede huize komen. Het trio zette een mooi optreden neer en het in mooie getale opgekomen publiek liet duidelijk merken dat het tevreden was. Met nog een extra toegifte kwam de show dan toch rond half acht ten einde.

Rob heeft geen enkele moeite om geluiden van zowel BB King als AC/DC in zijn spel door te laten klinken, zijn muziek valt dan ook zeker onder de noemer ‘Bluesrock’. Sinds ’74 is zijn passie de gitaar en zijn wens beroepsgitarist te worden. In ‘86 voegt hij zang aan zijn repetoire toe. Met zijn band ‘the Outlaws’ sleept hij de nodige prijzen in de wacht. Later zet hij muzikale voet aan Europese grond en werkt gestadig aan zijn bekendheid. Inmiddels heeft hij met een optreden voor 45.000 toeschouwers zijn punt wel gemaakt. Over de jaren wisselt de band, op zoek naar ‘the perfect match’, regelmatig van samenstelling.

Het zou zo maar kunnen dat hij die nu heeft gevonden.

Foto’s © Zjosque Bergman