Spencer Bohren in Nederland

Spencer BohrenSpencer Bohren is op het moment in Nederland voor een toernee. De uit Wyoming afkomstige zanger-gitarist Spencer Bohren is een blanke blues- en rootsartiest. Hij is gekend in de VS, maakt naam in Europa en toert intensief m.n. in Duitsland. Spencer is een meester-gitarist. Zijn laid-back lapsteel-, elektrische- en akoestische gitaarklanken zoeken hun weg als het Mississippiwater door de Delta vol geschiedenis en cultuur van het diepe zuiden.

Lyrisch meanderend betuigt hij, inventief knap eer en respect aan alle illustere voorgangers uit de traditionele folk, blues, gospel, en country. Spencer’s zingt met een soepele en whiskybruine stem met een flonkering en aangename accenten. Zonder dat boodschap en muziek ondergeschikt aan elkaar worden verhaalt hij in zijn teksten over toen en het relevante nu. ‘Seven Birds’ 2015 is Spencer zijn laatste (15e) indrukwekkende album na de nog steeds relevante debut langspeelplaat uit 1984; ‘Born In Biscayne’.

Spencer heeft op het moment al enkele optredens achter de rug en toert nog anderhalve week in ons land:

Zondag, 29 maart: ’t Hijgend Hert, Breda

Dinsdag, 31 maart: Cultuurhuis, Heerlen

Vrijdag 3 april: de Amer, Amen

Zaterdag 4 april: Wenen

Zondag 5 april (1e Paasdag): Hans Theesink’s Birthday Bash, Wenen 

Maandag 6 april (2e Paasdag): Meneer Frits, Eindhoven

Dinsdag 7 april: Lingehuis, Geldermalsen