The Blues Pills (Paaspop, 03-04-2015)

Paaspop-2015Terwijl Paaspop in Schijndel een keur van muziekstijlen biedt, is er voor Blues slechts een klein plekje ingeruimd. Zonde, want slechts The Blues Pills stonden vrijdagavond gepland tijdens de festivalopening, hoe Paaspop ook wel genoemd wordt.

The Blues Pills is een internationale band (2 Amerikanen, een Zweedse schone en een Fransman) en werd in 2011 opgericht. Het viertal vond elkaar in hun liefde voor seventies psychedelische rock en bluesrock. En dat is wat de band speelt; en hoe! Knetterhard met zwaar psychedelische gitaarsolo’s van de piepjonge gitarist Dorian Sorriaux. En dat aangevuld met het puike ritme door halfbroers Zack Anderson (bass) and Cory Berry (drums), die we nog kennen van Radio Moskow.

De Zweedse zangeres Elin Larsson is de entertainer van de band en zij weet met haar enthousiasme en geweldige stem het Paaspoppubliek voor zich te winnen. Mijn buurman Gerald in het publiek dicteert mij om op te schrijven “Dat de zangeres heel expressief is”. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Blues Pills is een topband, als ze dan ook nog een geweldige Tony Joe White cover spelen met uitgebreide jams is het nu al één van de verrassingen van Paaspop 2015.

Foto’s: Jorick de Kruif – Blueszine