Sven Hammond & Vintage Trouble (Paaspop – Schijndel, 05-04-205)

Paaspop is vrijdag van start gegaan en Blueszine doet live verslag van de ontwikkelingen. De eerste twee dagen waren een ongekend succes met stapvolle zalen en uitmuntende sfeer. De eerste paasdag gaf de bezoekers in ieder geval een fantastische weersvoorspelling en dat mocht ook wel na de modder van dag 1. Paaspop sloot af met 61.000 bezoekers, verdeeld over de drie dagen en dat was een record!

Sven Hammond
Sven_Hammond-1H6A8047Sven Hammond (voorheen met de toevoeging  Soul) heeft een nieuwe plaat uit, simpelweg ‘IV’ genoemd omdat het het vierde album van de band is. Op deze plaat heeft de band meer de nadruk gelegd op het rock-aspect dat er altijd eigenlijk al in zat.

Dat wil de band op Paaspop weten! Wat een energie! Aangevoerd door zangerSven_Hammond-1H6A8053 Ivan Peroti speelt Sven Hammond de Phoenix helemaal plat.

Soul, blues, rock en soms zelfs een streepje country klinken door in de nummers van Sven Hammond, en steeds is daar die energie. Zanger Ivan heeft een geweldige soul strot en kan zowel heel rauw als heel zwoel zingen. Hij is daarmee de perfecte aanjager van het publiek. En steeds is daar dat machtige Hammond orgel van bandleider Sven, dat soms diep grommend en soms luid juichend de toon aangeeft.

 

Vintage Trouble
Vintage TroubleStop de persen! James Brown is terug op aarde. Gereïncarneerd in de persoon van Ty Taylor, zanger van Vintage Trouble. Ty heeft niet alleen een uiterlijke gelijkenis met ‘the Godfather of Soul’, maar ook zijn onweerstaanbare podiumpersoonlijkheid.

Vintage Trouble komt uit Los Angeles Californië en bestaat uit 4 man, een drummer, een bassist, een drummer en de al eerder genoemde zanger Ty.
De band betreedt het podium van de Phoenix onberispelijk in pak na hun eigen aankondiging.

Zanger Ty beschikt over een tomeloze energie en weet dat ook over te brengen op het publiek. Hij kan zowel heel Vintage Troublebluesy als heel soulvol zingen en heeft zowel in zijn stem als in zijn heupen iets heel erg sensueels. De band speelt stevige blues met een hoofdrol voor gitarist Nalle Colt. Maar door de soul van zanger Ty wordt het nooit lomp of hoekig.

Hoogtepunt van de show is het lang uitgesponnen ‘Run Like The River’, waarin zanger Ty persoonlijk de zaal ingaat om het publiek aan te zetten tot het meezingen van het refrein “Run Baby Run”. Hoewel het erg goed zoeken is naar een beetje blues op Paaspop, zijn deze twee toch zeker een van de hoogtepunten van het mooie festival in Brabant.