Johan Derksen plaatst Flavium en Eelco Gelling in Dutch Blues Hall of Fame

AIMGP9030Aankomende zaterdag 11 april zal Johan Derksen in Best Western Hotel De Rustende Jager te Nieuw Vennep namens de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Award uitreiken aan zowel de Apeldoornse formatie Flavium, als aan gitarist Eelco Gelling. Laatstgenoemde verdiende zijn sporen bij Cuby + Blizzards, waarvan hij mede-oprichter was. Ook speelde Gelling bij Blues Connection en de Eelco Gelling Band. Ook maakte hij in de jaren zeventig een uitstapje richting Pop door een paar jaar  in Golden Earring te spelen. Flavium en Gelling worden hiermee in de Dutch Blues Hall of Fame geplaatst.

gait en richDerksen, die in 2011 de eerste Hall of Fame Award overhandigde aan Harry ‘Cuby’ Muskee, bestempelt Flavium als een zwaar onderschatte band. Van Cuby + Blizzards was hij altijd al onder de indruk en hij opende zijn tv-serie Derksen On The Road steevast met het door Muskee geschreven ‘So Many Roads’.

Flavium debuteerde veertig jaar geleden met de LP ‘Bad Luck’ en ontvangt de award voor haar complete oeuvre. De band zal ter gelegenheid van de Dutch Blues Awards optreden in zowel de eerste als de huidige bezetting.

De Keepin’the Blues Alive award is dit keer voor de Rotterdamse Bluessociëteit L’Esprit en voor de Blues Awards zal dit keer vanaf 20.00 uur worden opgetreden door twee duo’s: Richard van Bergen & Gait Klein Kromhof en The Damned And Dirty, om 20.30 uur Flavium in oorspronkelijke Drogisterij Van Gerrevink-bezetting en in de huidige bezetting, om 21.15 de Dave Chavez Band, om 22.00 uur de Robbert Fossen & Peter Struijk Band en rond 23.00 uur een zeer speciale  jam met veel genomineerde solisten.

De presentatie is in handen van Gerrie Jungen.