Blues/Rock festival (Reuver, 05-04-2015)

Het 5e Blues/Rock festival te Reuver, op 5 april 2015, eerste Paasdag, was en dag dat in Reuver alles op zijn plek viel! De bands, het publiek, de locatie. Het was af. De bands die op het podium stonden logen er niet om: The Dynamite Bluesband, Ralph de Jong, The Guy Smeets Band, Stevie Nimmo Trio en Band of Friends.

Bij binnenkomst blijkt al dat het aangenaam druk is, een goed teken zo vroeg op een zondagmiddag.
Er wordt niet lang gedraald, The Dynamite Bluesband neemt het voortouw en met hun energieke en vrolijke manier van spelen zetten ze meteen een goede sfeer neer.

Ralph de Jongh vult op het klein podium de ombouwpauzes op en mag zich, iedere keer weer, verheugen in een behoorlijke schare trouwe aanhangers maar ook nieuwkomers die genieten van zijn performance.

Na de eerste ombouw is het de beurt aan The Guy Smeets Band. De zaal loopt vol met een enthousiaste fans die van heinde en ver gekomen zijn. De band is perfect in balans, alles past en elk nummer staat als een huis. Het is goed te horen dat de nummers van hun CD door de live-optredens groeien en dat de band erop durft te variëren.

Het Stevie Nimmo Trio staat voor kwaliteit en dat brengen ze ook hier weer op Paaszondag. De mooie zangstem van Stevie, zijn gitaarspel en de energieke ritme-sectie, het is een genot om te zien en te horen. Stevie is in staat je te overweldigen met de nummers die hij brengt en dat gebeurt dan ook veel fans. Als toetje speelt Guy Smeets het laatste nummer van de set ‘Going Down’ mee. Een mooie combinatie deze twee mannen, het plezier van het samen muziek maken maar ook het wederzijds respect spat er van af.

Als, na de laatste pauze, de zaal langzaam weer volstroomt voel je de spanning stijgen. Een hele groep Rory Gallagher fans heeft zich strak voor het podium verzameld en vanaf de eerste klanken van ‘Band of Friends’ is het raak. Er wordt gedanst en gezongen dat het een lieve lust is en dat bijna 2 uur lang. Terug in de tijd onder leiding van Gary McAvoy, Ted McKenna en zeker ook Marcel Scherpenzeel.

Een prachtige afsluiting van een fantastische Paaszondag.