Guy Forsyth op tournee

guy forsythGuy Forsyth mag als een heuse veteraan gelden als het gaat om het platspelen van laaglandse podia. 1n 1994 nam het Hengelose label Lizard Discs in Metropool onder leiding van Doc O-Zone een concert op van zo’n 5 uur waarvan een  12 tal liedjes uiteindelijk op het verpletterende debuutalbum “High Tempereature“ verschenen. Lof, veel lof en dampende, veel dampende optredens in met name Nederland en Scandinavie (naast hometown Austin, TX) waren het gevolg. Al snel werd Guy opgepikt  door het gerenommeerde Antone’s label, een samenwerking de wel 3 pracht studioalbums,  maar volgens Guy verder  weinig goeds opleverde.
Na enkele releases op zijn eigen Small and Nimble Records die in Europa slecht vertegenwoordigd waren werd de samenwerking met Lizard Discs hervat hetgeen resulteerde in een tweede set van het legendarische concert in Metropool en een gloednieuw studioalbum The Pleaser.  Of het nu gaat om grote festivals als BRBF in Peer (B), Notodden (N), Moulin Blues of Bluesrock Tegelen (NL) of om kleine zalen waar enkele tientallen liefhebbers staan te genieten: Guy’s energie is onnavolgbaar en schijnbaar onuitputtelijk. Zijn optredens worden steevast genoemd als een van de hoogtepunten van de festivals waar hij optreedt.
Hij tourt met bijna dezelfde mensen in de band waarmee hij The Pleaser opnam, gitarist David Jimenez staat hem nu terzijde samen met  Naj Conklin, bas/vocal en Mark Hayes op drums. En natuurlijk Guy Forsyth die weer terug is bij de spirit van de Delta blues, en gedreven door zijn levensdrift altijd de rebelse conversatie aan wil gaan. Hij kan putten uit een oneindig arsenaal , en door zijn innemende interactie met de het publiek is elk optreden een festijn.
TOURDATA:
29 april  Mijke & Co, Radio 6
30 april Leiden – Qbus
1 mei    Radio Rijnmond Live uit Lloyd
2 mei    Groningen, R&B Night
4 mei    Ruiselede (B) – Bananapeel
5 mei    Wageningen  Bevrijdingsfestival
6 mei    Enschede – Nix Blues Club
8 mei   Amsterdam – NSJ Club
9 mei    Kwadendamme – Festival
10 mei Dongen – Gouden Leeuw