Roots-zangeres Gretchen Peters naar Paradiso

Gretchen PetersDe Amerikaanse roots singer-songwriter Gretchen Peters komt op 30 juni naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Ze zal dan haar nieuwe album ‘Blackbirds’ presenteren, dat in februari verscheen (Proper/Bertus). Gretchen Peters componeerde hits voor o.a. Neil Diamond, Bryan Adams, Etta James en Martina McBride, wat haar de Country Music Association’s ‘Song Of The Year Award’ oplevert.

Behalve componeren voor anderen, schrijft Gretchen Peters ook eigen werk. Haar eerste studio-album ‘The Secret Of Life’ verschijnt in 1996. Naast 2 live albums en een ‘Best of’ compilatie, heeft ze in totaal acht albums uitgebracht. De Amerikaanse National Public Radio noemt ‘Hello Cruel World’ uit 2012 het beste werk van haar tot dan toe. En het gerenommeerde Uncut Magazine merkt haar aan als de natuurlijke opvolger van Lucinda Williams.

Afgelopen februari is ‘Blackbirds’ uitgekomen. Dit album roept de sfeer op van de 1970’s folk-rock van Neil Young, David Crosby en Joni Mitchell, maar dan wel met een onderliggende Country-Noir en Alternative-Roots vibe.

Gretchen Peters is recent opgenomen in de prestigieuze Nashville Songwriters Hall Of Fame, een prachtige erkenning in navolging op eerdere Grammy Award nominaties en een Golden Globe nominatie voor ‘Best Original Song’.