42e Nispen Blues event met Howlin’ Bill en Howlin’ Stone

Zaterdag 25 april a.s. sluit Nispen Blues het seizoen 2014-2015 af in café de Gouden Leeuw met optredens van Howlin’ Bill uit België en het jonge Nederlandse veelbelovende trio Howlin’ Stone. Aanvang is om 21:00 uur en de toegang is gratis.

Howlin bill

Howlin’ Bill
Howlin’ Bill werd 15 jaar geleden opgericht door Wim de Vos uit Antwerpen. De viermansformatie brengt op enerverende wijze een mix van Blues, R&B, Boogie, Swing en Rockabilly. Vrijwel alle songs zijn van eigen hand, en als ze een cover spelen is die zorgvuldig gekozen.

Howlin’ Bill was in 2011 in Berlijn de winnaar van de eerste European Blues Challenge. Deze overwinning heeft ze geen windeieren gelegd. Uitnodigingen voor optredens op prestigieuze festivals als het Notodden Blues Festival in Noorwegen, het Lucerne Blues Festival in Zwitserland en Blues sur Seine in Frankrijk volgden snel. Daarnaast stonden ze al drie keer op het Belgium Rhythm ‘n’ Blues Festival in Peer en vele andere grote Bluesfestivals in Zweden, Duitsland en Polen. Afgelopen januari werd de oceaan succesvol overgestoken en de International Blues Challenge in Memphis aangedaan.

Het succes is Howlin’ Bill echter niet aan komen waaien. De band heeft hard gewerkt om hun muzikale doelen te bereiken; schrijven, opnemen en meedogenloos (veel) spelen in alle Blues uithoeken van de Benelux. Howlin’ Bill bracht door de jaren heen diverse studio en live albums uit. Vorig jaar is het laatste album uitgebracht, ‘Hungry’, dat erg goed is ontvangen door de fans en de Bluespers. De live optredens van Howlin’ Bill zijn berucht ……………… stil blijven staan is geen optie.

Howlin’ Stone
Howlin’ Stone bestaat uit vier jonge gasten uit Limburg met een grote passie voor de Blues. Sinds 2011 brengen ze hun muziek met veel speelvreugde ten gehore onder de ‘spirit’ van Robert Johnson en andere Blues legendes uit die tijd.

Howlin’ Stone speelt de Blues met een ongekende passie, emotie en energie! Een van de allergrootste voorbeelden voor de band die niet onvermeld mag blijven is de (te) jong overleden Sean Costello. Inmiddels is het studiowerk van de debuut CD ‘Caught by the Blues’ afgerond en in december uitgebracht op Keeping The Blues Alive Records.