Twee concerten van Hans Theessink in de Amer

Hans TheessinkDe in Oostenrijk woonachtige Nederlander Hans Theessink wordt geprezen om zijn prachtige traditionele Delta-blues vertolkingen. Hij is in de rest van de wereld een absolute blues grootheid, of zoals Bo Diddley het zei: “One hellevu guitarplayer!”. Hij heeft in de loop der jaren zijn gitaarspel zo verfijnd dat het lijkt alsof hij werkelijk alles kan op de gitaar. Hij speelt met verfijnde fingerpicking met verbluffend gemak de meest verbijsterende stukken. Zijn zang is gedreven met een prettig klikkende baritonstem. Met zijn volstrekt eigen stijl zet hij de meest plat gespeelde traditionals zo naar zijn hand dat het echte Theessink-nummers worden. Theessink hoort bij de voorhoede van artiesten die de over de hele wereld de blues revitaliseren. Hij rekt het genre op, brengt er subtiliteit in aan en hij durft te spelen met ritmes. Een spannende ontwikkeling. Het is geweldig om te zien hoe hij solo op een podium publiek weet te overtuigen.

Zondag 19 april staat Hans Theessink in De Amer in Amen (Drenthe). Eén maal ’s middags om 14:00 uur en een maal om 20:00 uur ’s avonds.