Heritage Blues Orchestra op tournee in Nederland

Heritage Blues Orchestra

‘The One Band Blues Festival’ of ‘een levend museum van de blues’ zijn zo een paar van de kwalificaties die op het Heritage Blues Orchestra werden geplakt. En hun debuutalbum ‘And Still I Rise’ werd onder prachtige recensies bedolven en de release was volgens BBC Bluespresentator Paul Jones een van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen 10 jaar in de blueswereld. Inmiddels wordt gewerkt aan het tweede album.

In Nederland stond het eerste album enkele weken genoteerd in de Nationale Album Top 100 en met ruim 2,000 verkopen is het ook ongetwijfeld een van de best verkopende blues albums van de afgelopen jaren. Na enkele succesvolle tournees met o.a. optredens op het North Sea Jazz Festival, Southern Blues Night en op TV bij Vrije Geluiden komen Bill en Chaney Sims, Junior Mack, Kenny “ Beedy Eyes” Smith en mondharmonicavirtuoos Vincent Bucher in mei terug voor een serie opwindende bluesfeestjes. Op de Rhythm and Blues Night in Groningen zal het Orchestra in volle glorie stralen als het wordt aangevuld met een blazerssectie onder leiding van Bruno Wilhelm.

TOURDATA:
2 mei    Groningen  R&B Night
3 mei    Amsterdam  NSJC
5 mei    Den Bosch Bevrijdingsfestival
6 mei    Oldenzaal Cobblestone Club
7 mei    Den Haag Paard
8 mei    Heerlen De Nieuwe Nor
9 mei    Tilburg Back Stage Heyhoef
10 mei  Ottersum Roepaen