C.W. Stoneking deze maand op tournee in de Benelux

cw stonekingHas C.W. Stoneking gon’ boogaloo? De titel van zijn eind vorig jaar verschenen eerste nieuwe album in zes jaar is toepasselijk want hij heeft zijn succesformule en vooral zijn vintage National gitaar en banjo aan de wilgen gehangen en is de wondere wereld van de elektriciteit in gedoken. Er hangt nu een goudkleurige Fender om zijn schouder en dat zullen we horen ook!

De Rock’n’ Gospel Dancehall Blues krakers zijn met zijn volledige band direct op tape geslingerd. En dat in het rurale Victoria, Australië in twee dagen met twee microfoons op twee sporen. Geen overdubs, geen edits en de ‘mix’ vond plaat door elk nummer weer te schuiven met de bandleden in de opnameruimte. Zoals de nummers op band kwamen, zo bleven ze ook.

C.W. Stoneking heeft de koloniale luchtvochtige jungle verruild voor snikhete droge gronden en vond daar zijn eigen hokum wall of sound, yowzah!

In mei zal hij laten horen hoe dat in onze lage landen live gaat klinken en wel op de volgende data:
12 mei – Antwerpen, De Roma
13 mei – Eindhoven, Effenaar
14 mei – Hellendoorn, Dauwpop
15 mei – Nijmegen, Doornroosje
16 mei – Rotterdam, Schorem instore
17 mei – Amsterdam, Paradiso