Amerikaanse bluesrocksensatie Vintage Trouble brengt nieuw album uit op Blue Note

De Amerikaanse bluesrock-band Vintage Trouble brengt op vrijdag 14 augustus het nieuwe album ‘1 Hopeful Rd.’ uit. Het album is het eerste dat verschijnt op het Blue Note-label. De band stond afgelopen 5 mei nog in het Gelredome in Arnhem, waar ze in het voorprogramma van AC/DC speelden tijdens hun ‘Rock Or Bust World Tour’. Op 5 juli keert Vintage Trouble terug naar Nederland. Ze zijn dan live te zien op het Metropolis Festival in Rotterdam.

VintageTroubleDe band uit Los Angeles bestaat uit Ty Taylor (zang), Nalle Colt (gitaar), Richard Danielson (drums) en Rick Barrio Dill (bas). Vintage Trouble speelt rechttoe-rechtaan, dampende en stampende juke-music. De website Yahoo! Music omschrijft de band als: “Imagine James Brown singing lead for Led Zeppelin and you’ll get an idea of Vintage Trouble’s muscular, in the pockets sound.” Ook The New York Times is vol lof. “Like Otis Redding, Vintage Trouble makes music that is a little bit of everything… you can slow dance, groove, rock and let it all go.”

Na de release van het debuutalbum ‘The Bomb Shelter Sessions’ in 2011 wordt de band als voorprogramma op sleeptouw genomen tijdens de tournees van The Rolling Stones en The Who. Deze legendarische bands brachten Vintage Trouble wereldwijd onder de aandacht. De band was te gast bij de bekende televisieshows van Jools Holland, Jay Leno, Conan O’Brien en Jimmy Kimmel. Ook de directeur van het legendarische Blue Note Label Don Was kreeg de band in de gaten. Niet alleen bood hij Vintage Trouble een contract aan, ook nam hij de productie voor ‘1 Hopeful Rd.’ op zich.