The End Men + The Shady Greys live in De Ruimte in Amsterdam

shady greys
The Shady Greys

Op donderdag 4 juni wordt een onvervalste bluesavond in De Ruimte in Amsterdam. De New Yorkse bluesrockers The End Men, Amsterdams dirty blues-duo The Shady Greys en met een kort concertje vooraf van The Nick, zorgen dat de bluesliefhebber zijn hart kan ophalen.

De gemiddelde luisteraar staat verbaasd te kijken, dat het krachtige geluid van The End Men project afkomstig is van slechts twee personen. Met een rauwe doorweekte zang en een gitarist die je de illusie van een bassist geeft, samen met de stampende zak-trommel, klinkt de band als die van vuile blues rock en Vaudevillian stomp.

In slechts een paar jaar tijd hebben The End Men naam gemaakt in hun thuisbasis New York. De live-ervaring klinkt als naar een kroegoptredens in de Bayou. In 2011 brachten ze hun eerste album, ‘Build It Up’. In 2013 brachten ze hun follow-up ‘Play With Your Toys’, en ‘Odds & Ends’ kwam in 2014. Hun nieuwste album ‘Terms and Conditions’ kwam in april 2015 uit.

The Shady Greys is een lo-fi, op vuile blues gebaseerd duo uit Amsterdam. Marcus’ luide, ruige gitaar-riffs en zijn rauwe zang combineren sterk met Catherine’s hypnotiserende drums, weten hun publiek telkens weer te imponeren. Met alleen een houten kist, een gitaar en hun stemmen moeten ze vaak improviseren en gebruiken ze geen vaste setlist. De live ervaring is iedere keer weer een energieke show.