8e Seizoen Nispen Blues vangt aan op 12 en 13 september

Tony Spinner Foto (c) Nathalie Bauland
Tony Spinner
Foto (c) Nathalie Bauland

Op zaterdag 12 en zondag 13 september a.s. opent Nispen Blues het nieuwe (8e) seizoen met een gratis festival op diverse locaties in de Heerlijckheijd Nispen. In totaal treden acht verschillende binnen- en buitenlandse Blues bands op. Het festival vangt op zaterdag om 17:00 uur aan. Zondag spelen, afhankelijk van het weer, drie acts in het openluchttheater of in café de Gouden Leeuw bij het Kerkplein en Openluchttheater Turftuin te Nispen.

Het Nispen Blues Festival 2015 wordt op zaterdag middag om 17:00 uur in het openluchttheater (achter de kerk) geopend door Harmonie St. Caecilia uit Nispen met als speciale gast de Nispense gitarist Remko Willems. De Roosendaalse formatie O.D. Rock ‘n Blues Band speelt op zaterdag maar liefst drie pauze sets in café Tivoli aan het Kerkplein in Nispen.

De zaterdag avond wordt verder ingevuld door de Blues & Bluesrock band Firehouse Mama, die met jazzy en funky invloeden het podium van het openluchttheater zullen betreden. Het podium in café de Gouden Leeuw wordt vervolgens warm gemaakt door de dampende Blues & Rock ’n Roll van Voltage De avond wordt vervolgens in café de Gouden Leeuw afgesloten door niemand minder dan de Amerikaanse gitarist Tony Spinner & Band.

Op zondag middag wordt vanaf 14:00 uur afgetrapt door de negenmans ‘Big Band’ formatie Mojo Man. Jan de Bruijn verzorgt vervolgens met diverse muzikanten een spetterende Blues Session. Het Nispen Blues Festival 2015 wordt op zondag afgesloten door een optreden van ‘the Indian’ Hook Herrera samen met Coup de Grace.