Bill Wyman – Back to Basics

Na 33 jaar heeft voormalig Rolling Stones-bassist Bill Wyman weer eens een plaat gemaakt en dat had hij naar mijn idee beter kunnen laten.

Met behulp van kundige leden uit zijn , overigens voortreffelijke,  Rhythm Kings project; keyboardspeler Guy Fletcher en gitarist Robbie McIntosh heeft Wyman een aantal van zijn oude teruggevonden demo’s opgenomen dat merendeels klinkt als liedjes van een middelmatig amusementsorkest uit de jaren 70. Maar het allerergste is dat Wyman zelf een poging onderneemt om te proberen te zingen.

bILL wYMAN Back-to-Basics

Nu weten wij van de hit van 1981 ( si, si,) Je Suis Un Rockstar dat de man geen zangstem heeft maar wat hij nu op 78 jarige leven er uit perst klinkt nog het meeste als “de vieze man”, één van de succesrollen van Kees van Kooten en dat 12 songs lang waarbij hij zelfs ook zijn voorkeur voor een 17 jarig model nog “bezingt” .

Zijn laatste mededeling op de CD Back to Basic is “I Got Time”, het is hem van harte gegund, maar laat hij alsjeblieft weer gaan touren met voornoemde Rhythm Kings en de zang overlaten aan de diverse dames en heren die hij dan meebrengt.

Proper Music ( 0/10 )

foto Bill Wyman © billwyman.com

tracks :

“What & How & If & When & Why”
“I Lost My Ring”
“Love, Love, Love”
“Stuff (Can’t Get Enough)” (Back to Basics version 2015)
“Running Back to You”
“She’s Wonderful”
“Seventeen” (Back to Basics version 2015)
“I’ll Pull You Through” (Back to Basics version 2015)
“November”
“Just a Friend of Mine”
“It’s a Lovely Day”
“I Got Time”