Guy Verlinde – Better Days Ahead

VerlindeGuy BetterDaysAhead

Als Lightnin’ Guy nam onze zuiderbuur Guy Verlinde in de afgelopen jaren al zeven uitstekende albums op. Dit samen met prima prestaties op het podium heeft hij een behoorlijke reputatie gevestigd. En met zo’n reputatie heb je nu eenmaal een naam hoog te houden.

Voor zijn nieuwe album ‘Better Days Ahead’ heeft hij zijn artiestennaam afgelegd. Met elf zelfgeschreven songs bewijst hij eens te meer een uitstekend songschrijver te zijn. Omringd door mensen als gitarist Luc Alexander, harmonicaman Steven Troch, organist Patrick Cuyvers om er maar een paar te noemen heeft Verlinde een juweel van een album afgeleverd. De songs zij stevig geworteld in de blues, maar hij is niet bang voor uitstapjes naar country en rock. Bijzonder mooi zijn naar mijn mening ‘Sacred Ground’ en ‘Don’t Tell Me That You Love Me’.

Een prima album. Krachtig, persoonlijk en verder gewoon goed. Een aanbeveling waard. ( 8/10 ) (Dixiefrog)