Jaimi Faulkner – Up All Night

FaulknerJaimi UpAllNight_c

Na twee albums uitgebracht te hebben in zijn thuisland Australië verhuisde Jaimi Faulkner naar Berlijn om van daaruit de Europese markt te gaan veroveren. In 2013 volgde ‘Turn Me Around’, dat onlangs werd opgevolgd door ‘Up All Night’. Samen met hiphop-producer Ralf Mayer vertrok Faulkner naar het zonnige Motril in Spanje om dit album op te nemen.

Begeleid wordt hij door zijn Nederlandse band, bestaande uit Leon den Engelsen (toetsen), Judith Renkema (bas) en Luuk Adams (drums). De dertien songs klinken vrolijk en lichtvoetig, maar dat betekent niet dat het uitsluitend ‘happy songs’ zijn. Hij schrijft ook over liefde en verlies en pakt ook thema’s als onrecht en armoede op. In songs als ‘Up All Night’ en ‘It Ain’t Easy’ beschrijft hij dit laatste thema. ‘Wake Me Up”  en ‘Never Gonna Give It Up’ daarentegen zijn weer vrolijke songs.

Jaimi Faulkner is een prima liedjesschrijver en een goed artiest. Ik denk dat we nog veel meer van hem zullen horen. (7/10) (Marx Capital Records)