Albany Down – Not Over Yet (EP)

AlbanyDown NotOverYet_c

Vier jaar geleden debuteerde het kwartet uit het Engelse Bedford al met het indrukwekkende “South Of The City”. In 2013 werd dit gevolgd door “Not Over Yet”, waarmee zij bevestigden dat zij geen eendagsvliegen waren en heel wat in hun mars hadden. Het kwartet met de naam Albany Down bestaat uit zanger Paul Muir, gitarist Paul Turley, drummer Damien Campbell en bassist Billy Dedman.

Om zichzelf te promoten zijn van laatstgenoemde album vijf songs getrokken en als EP uitgebracht. Ook weer “Not Over Yet” genoemd.
Hun muziekstijl is eenvoudig te omschrijven: bluesrock. Gewoon doodeerlijke bluesrock, energiek, dan weer rockend en vervolgens heel mooi. Het is duidelijk dat zij zijn beïnvloed door Led Zeppelin, Cream en Hendrix. Let wel, zij zijn geen kopie en hebben een duidelijk eigen geluid. Van Muirs stemgeluid kon worden gezegd dat het wat weg had van dat van Paul Rodgers, maar net als de rest van de band heeft hij ook een meer eigen geluid ontwikkeld.
De band heeft een eigentijdse kijk op de blues, van lieflijk tot rauw, het zit er allemaal in.

Albany Down is er in geslaagd de bluesrock een frisse injectie te geven. Absoluut een band om in te gaten te houden. Maar ik ben nu echt nieuwsgierig naar een geheel nieuw album (7/10) (Eigen beheer)