Super Chikan naar de North Sea Jazz Club

super chikanJames ‘Super Chikan’ Johnson is een Amerikaanse bluesartiest en de neef van de legendarische ‘Big Jack’ Johnson. De zelfgemaakte gitaren zijn z’n handelsmerk. Hij bouwt ze van van alles en nog wat. Het meest opzienbarende exemplaar is misschien wel dat hij van een jachtgeweer maakte.Twee jaar geleden werd hij geëerd met vier Blues Music Award nominaties, waaronder BB King Entertainer of the Year, Song of the Year voor het nummer ‘Fred’s Dollar Store’, Traditional Blues Male Artist en hij won de award voor Traditional Blues Album of the Year voor Chikadelic. Zaterdag 27 juni neemt hij het publiek mee op een muzikale reis naar de juke joints van Mississippi, waar de (delta) blues geboren is. Vanaf 21.00 uur staat Super Chikan in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.