Mooie blues op Amer Midzomer Muziek Festival

Onder de noemer Amer Midzomer Muziek Festival worden zondagmiddag 21 juni bij De Amer in Amen muziek verbonden met poëzie. Voor de muziek zorgen achtereenvolgens; ROO, Ron Snippe, het trio Kees Schipper, Ad Landa en Co Vergouwen, De Troebadoers en Cochon Bleu.

11393584_728027430642107_4897257570322443971_oAchter ROO gaan de broers Alfred en Jaap Roo en band schuil. Ze zijn vanaf 2006 muzikaal actief. De samenzang van de broers is kenmerkend voor ROO dat het festival om 13.00 uur opent. Singer-songwriter Ron Snippe heeft ver buiten de vaderlandse grenzen opgetreden. Hij speelt dit jaar voor de tweede keer in Amen. Hij zingt – soms in het Drents – met een krachtige stem, hij is een fijne gitarist. Met Kees Schipper, Ad Landa en Co Vergouwen staat een enorm stuk bluesgeschiedenis op het podium. Schipper (61) loop al 48 jaar mee. Hij speelt de blues al acht jaar samen met Landa. Voor deze gelegenheid sluit toetsenist Co Vergouwen zich bij hen aan. Vergouwen heeft een brede achtergrond als muzikant. Hij speelt ook in de band van Margriet Eshuijs.

De (Grunneger) Troebadoers; Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot delen hun liefde voor het Gronings dialect en Americana. Eigen nummers in het Gronings worden afgewisseld met (vertaalde) liedjes van hun Amerikaanse helden zoals Willie Nelson, The Band en JJ Cale.Cochon Bleu sluit het festival af. De Groningse band bestaat vijftien jaar. Ze is vermaard om haar enthousiaste optredens. Cajun vormt een belangrijk onderdeel van het repertoire, er zijn in de loop der tijd ook andere invloeden binnengeslopen. Wel zijn de teksten Franstalig gebleven.Suze Sanders (pseudoniem) is geboren in Zeeland als kind van Drentse ouders. Sinds 1986 dicht ze in het Drents, maar ook in het Nederlands. De streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden werd haar in 2013 toegekend. Ria Westerhuis uit De Wijk kreeg veel aandacht voor de bundel ‘Minnezinne’ die ze samen met Delia Bremer uitbracht. Nicolette Leenstra is onder andere muziekdocent, adviseur literatuur, lerares creatief schrijven bij het ICO in Assen én ze schijft gedichten. In 2011 verscheen haar debuutbundel ‘Steenbreek’.