Blues- en gospelzanger Wendell Holmes (71) overleden

De zanger en gitarist van The Holmes Brothers, Wendell Holmes, is vrijdag thuis in Rosedale-Maryland overleden ten gevolge van zijn longziekte. Dat meldt zijn platenmaatschappij Alligator Records.

Samen met zijn broer Sherman Holmes en drummer Popsy Dixon vormde hij sinds eind jaren ’60 The Holmes Brothers. De eerste jaren speelden ze voornamelijk in bars om aan de kost te komen. Pas in 1989 tekenden ze  een contract bij Rounder Records. Waarna ze met succes twaalf albums uitbrachten.

Afgelopen oktober speelden de band nog in de North Sea Jazzclub in Amsterdam. Maar op 9 januari dit jaar overleed drummer Popsy Dixon aan de gevolgen van kanker. In april besloten ze te stoppen met The Holmes Brothers. Het ging toen ook al achteruit met de gezondheid van Wendell. Zijn broer Sherman gaat verder met het Sherman Holmes Project, waar Brooks Long en Eric Kennedy deel van uitmaken.

Wendell Holmes is 71 jaar geworden, en laat een vrouw, twee dochters en drie kleinzoons achter.