Bo And The Bluesdrivers – Bo And The Bluesdrivers (EP)

BoAndTheBluesdrivers _c

Het uit Californië afkomstige drietal dat de band vormt speelt al ruim tien jaar regelmatig samen, maar pas de laatste jaren besloten zij de samenwerking te intensiveren. De band kwam voor het eerst samen toen bassist Brian ‘Chewy’ James en drummer J.J. Garcia een jamsessie organiseerden en de toen juist uit Florida gearriveerde zanger/gitarist Shane McMillian (alias Bo) zich bij hen voegde.

Met het intensiveren van de samenwerking werd in 2014 een EP opgenomen, waarvan er tijdens concerten enkele honderden exemplaren zijn verkocht. Nu wordt de EP op grotere schaal uitgebracht om de band zo meer naamsbekendheid te geven.
De vijf songs op de EP zijn een visitekaartje en tonen waartoe de men in staat is. De band is veelzijdig en laat dit hier horen. De stijlen die we hier gepresenteerd krijgen zijn blues, rock en southern rock. Mijn persoonlijk favoriete song is “Walkin’ In The Park” met een aan de Allman Brothers herinnerende gitaarriff.

Deze EP is bedoeld als een smaakmaker en daar is de band volledig in geslaagd. Ik zou graag meer van Bo and the Bluesdrivers willen horen. Ben benieuwd naar een volledige cd. (8/10) (eigen beheer)