Rusty Apollo – Oh Yeah!

RustyApollo OhYeah_c

Een nieuwe Nederlandse bluesband met oudgedienden uit de vaderlandse muziekscene. Dat is wel zo’n beetje in het kort de omschrijving, die hoort bij de band Rusty Apollo. De leden ervan – Mike Meijer, Michiel van Leeuwen, Kim Snelten, Rogier van der Ploeg en Onno Voorhoeve – hebben hun sporen ruimschoots verdiend in bands als Gruppo Sportivo, Drippin’ Honey, Raggende Manne en de Gigantjes, om er maar een paar te noemen.

Het plan werd opgevat om bestaande bluessongs naar eigen inzicht te vertolken. En als de heren eigen inzicht zeggen dan krijgen we ook songs van Freddie King, Muddy Waters en nog wat anderen, die op geheel eigen wijze zijn uitgevoerd. Zeer verrassend soms, soms even wennen, maar het is verder gewoon erg goed. Luister maar eens naar het van Howlin’ Wolf bekende “Smokestack Lightnin’”, de slowblues uitvoering van John Lee Hookers “Highway 13” en “The Crawling King Snake”, die we van Big Joe Williams kennen.

Nederland is weer een prima bluesband rijker. Deze initiatieven moeten worden gekoesterd. (8/10) (Big Records)