Ghost Town Blues Band – Hard Road To Hoe

GhostTownBluesBand HardRoadToHoe_c

Voor wie het internationale bluesnieuws een beetje volgt is de Ghost Town Blues Band geen onbekende naam. Tijdens de International Blues Challenge heeft de band in 2013 en 2014 de finale weten te behalen. Met “Hard Road To Hoe” is onlangs de derde cd uitgebracht. De band bestaat uit Matt Isbell (zang, gitaar), Preston McEwen (drums), Jeremy Powell (toetsen), Alex Piazza (bas), Vicki Loveland (achtergrondzang) en de blazerssectie met Suavo Jones (trombone) en Richie Hale (sax).

De twaalf songs op de cd zijn door Isbell geschreven. Opvallend is dat de eerste zes songs qua stijl meer neigen naar Memphis- en Mississippiblues en de anderen duidelijk steviger zijn en meer in het bluesrockidioom thuis horen. Mij favoriete songs zijn het titelnummer “Hard Road To Hoe”, waar de geluiden van een bezem en schop te horen zijn, “Tip Of My Hat” met de harmonica van Brandon Santini, en het rockende “Hate To See Her Go”.

Een uitstekende cd van een geweldige band. Een must voor iedere liefhebber van goede en eerlijke blues. (7,5/10) (Eigen beheer)

Deel dit artikel met je vrienden!: