Nieuw internationaal bluesfestival in Amstelveen

Op zaterdag 28 november vindt de eerste editie plaats van Amstelveen City Blues, het eerste internationale bluesfestival in Amstelveen en ook meteen het enige bluesfestival in de regio Amsterdam. Het festival vindt plaats in de Schouwburg Amstelveen, waar op drie verschillende podia gedurende de hele avond optredens plaatsvinden van een indrukwekkende line-up aan internationale artiesten. Met namen als Nikki Hill, Jarekus Singleton & Sax Gordon, Jason Ricci en Blackberry ’n Mr. Boo-Hoo komt elke muzikale fijnproever gegarandeerd aan zijn trekken.

unnamedAmstelveen City Blues is een nieuw fenomeen in Amstelveen. Onder het motto ‘van half acht tot ver na middernacht’ wordt de schouwburg omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in de schouwburg zullen internationale artiesten je laten genieten van (rhythm &) blues, roots rock ’n roll en bluesfolk van de bovenste plank. De organisatie is erin geslaagd een zeer sterke line-up naar Amstelveen te halen en muziekliefhebbers kunnen het zich dan ook niet veroorloven om dit te missen.

Nikki Hill (USA) is zonder meer een opvallende verschijning. Ze noemt haar muziek ‘Roots Rock ‘n Roll’: een combinatie van blues, rock ‘n roll, R&B, gospel en rockabilly. Nikki zal, naast een optreden met haar volledige band, speciaal voor Amstelveen City Blues ook nog een uniek duo-optreden verzorgen met gitarist (en echtgenoot) Matt Hill.

Jarekus Singleton & Sax Gordon (USA) doen onder de naam New Blues Generation de Europese podia aan, met als enige Nederlandse optreden Amstelveen City Blues. Jarekus is een snel rijzende ster in bluesland en maakte met zijn eerdere optredens in Europa reeds grote indruk. Samen met supersaxofonist Sax Gordon vormt hij een unieke en explosieve combinatie!

Jason Ricci (USA) is voor bluesliefhebbers zeker een bekende naam. Hij toerde zowel met zijn eigen band als met veel grote bluesartiesten al over de hele wereld en won vele awards als bluesharpspeler. Begeleid door niemand minder dan Enrico Crivellaro en zijn band is Jason voor het eerst in jaren weer in Nederland te bewonderen: op Amstelveen City Blues!

Blackberry ’n Mr. Boo-Hoo (F) moet je niet alleen horen, maar zeker ook zien. Slechts gewapend met gitaar, mondharmonica en hun onmiskenbare ‘wooden stomp boxes’ zorgen ze voor authentieke low-down dirty Mississippi blues!

Doghouse Sam & his Magnatones (B/NL) is zonder twijfel dé blues & roots-sensatie van de lage landen. Dit Belgisch-Nederlands trio, aangevoerd door Wouter Celis aka Doghouse Sam, speelde reeds op alle grote bluesfestivals.

Dollar Bill & His One Man Band (UK) is met recht een fenomeen te noemen. Hij zingt en speelt gitaar, drums en bluesharp en creëert daarmee een sound die onmogelijk lijkt om door één persoon te worden gemaakt. Rockin’ stompin’ blues: een sensatie om te horen én te zien. Stilstaan is gegarandeerd onmogelijk!